Fedtri4Syria : Misi Musim Sejuk Syria 10.0

RM3,211 of RM100,000 raised
RM
Caj Transaksi Payment Gateway Billplz .
Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: RM150.00

Bantu Sebarkan

Kami amat-amat menghargai tuan puan untuk sebarkan kempen derma ini ke media sosial dibawah. Ianya sedikit sebanyak membantu menjayakan kempen ini. Klik pada mana-mana butang di bawah:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Fedtri Yahya merupakan salah seorang dari Ikon Kemanusiaan Malaysia for Syria – MFS yang agak aktif dalam membantu menyebarluaskan tentang keperitan yang dilalui oleh pelarian Syria serta kepentingan rakyat Malaysia dalam turut membantu meringankan beban mereka. Kehidupan pelarian Syria semakin hari semakin susah terutama sekali apabila tibanya musim sejuk setiap tahun.

Dermawan yang budiman,
Tanpa rumah yang selamat dan selesa, tanpa makanan, tanpa sebarang barangan keperluan ketika berdepan dengan musim sejuk, ratusan ribu pelarian Syria telah terbunuh sepanjang berlakunya krisis kemanusiaan di negara Syria kerana mereka semestinya sudah tidak mampu menampung kesejukan yang melampau.

Oleh itu, Kempen Fedtri4Syria : Misi Musim Sejuk Syria 10.0 ini bertujuan untuk mengajak masyarakat serta para pengikut dalam talian Fedtri Yahya untuk sama-sama membantu meringankan beban pelarian Syria.

Dengan izin Allah, petugas Malaysia for Syria – MFS akan sekali lagi ke negara Turki, Syria dan Lubnan bagi menyampaikan amanah sumbangan bantuan keperluan musim sejuk anda buat mereka disana.

Sumbangan yang anda kongsikan akan disampaikan dalam bentuk:

  • Set HotMeal : RM15
  • Set HotMeal #Bersama : RM100
  • Kotak Makanan Ruji : RM150
  • Pakaian Musim Sejuk : RM150
  • Alat Pemanas [Kayu Api/ Diesel] : RM200

RM100 yang anda sumbangkan mampu memberi makan kepada sebuah keluarga pelarian Syria yang kelaparan.

 

Seorang lelaki tersenyum ceria selepas menerima bantuan kotak makanan di sebuah kem pelarian di daerah 'Azaz.

 

Seorang kanak-kanak kelihatan begitu gembira menerima bantuan set pakaian musim sejuk hasil sumbangan rakyat Malaysia melalui MFS.

 

Setiap keluarga akan menerima bantuan 4 botol minyak petrol untuk mereka gunakan dalam alat pemanas untuk menghangatkan badan mereka sekeluarga di dalam khemah.

 

Mengapa pelarian Syria perlu terus dibantu?

  1. Berstatuskan pelarian adalah tidak mudah apabila mereka bukan sekadar kehabisan harta malah ada juga yang telah kehilangan seluruh ahli keluarga.
  2. Serangan masih berlaku di negara Syria menyebabkan mereka terpaksa meneruskan kehidupan dalam keadaan yang serba tidak selamat dan serba tidak ada.
  3. Kerana mereka juga merupakan saudara dan keluarga kita.
  4. Setiap tahun pasti akan ada pelarian yang terbunuh ketika musim sejuk kerana tiada makanan, pakaian tebal dan tempat untuk berlindung.

Sasaran : RM100,000.00


Silakan klik pada pautan “Donate Now” atau ke akaun Malaysian Life Line for Syria Berhad untuk berkongsi rasa kasih dan simpati kita buat mereka. Bismillah, Ayuh kita mulakan.

🇲🇾 MAYBANK : 5648-1051-3971
🇲🇾 BANK ISLAM : 1421-0010-0098-82
🇲🇾 BANK RAKYAT : 1111-5100-1155

REF: Fedtri4Syria


Maklumat Perhubungan:
Pejabat Malaysia For Syria : +603-4144 3441
Unit Sekolah : +6011-5870 1507
Unit Pendermaan : +6019-255 3441
Email : donation@malaysia4syria.org


Kami berdoa semoga setiap sen yang anda (dermawan yang budiman) kongsikan akan diterima Allah dan menjadi amal jariah yang berpanjangan, Amin. Sama-sama kita berdoa semoga Allah membuka pintu hati rakyat Malaysia agar sentiasa bermurah hati untuk #BerkongsiRezeki melalui Malaysia for Syria. Amin Ya Rabb.


*Nota : Resit pelepasan cukai tidak disediakan.


Tuan puan boleh tinggalkan mesej dibawah...