EN | MS

INFAK


Sekarang

Wakaf Kilang Roti Ar Rizq 2.0

0.0
0.0/5
0 Penilaian
5/5
2006 Orang telah infak

Sasaran : RM 350,000 | Terkumpul : RM212,690

61%

Kongsikan :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Pilih Bantuan Kemanusian Syria Anda

Rasulullah Bersabda "Tidak akan berkurang harta dengan sedekah. Dan seorang hamba yang pemaaf pasti akan Allah tambahkan kemuliaan baginya."(HR Muslim)

Sila pilih kempen di bawah untuk mula menderma.

Clear

Wakaf Kilang Roti Ar-Rizq 2.0 di Idlib, Syria.

Pada tahun 2020, Malaysia for Syria dengan sokongan dan bantuan orang ramai telah berjaya membina sebuah kilang roti di ‘Azaz, Syria. Kilang roti tersebut telah banyak mengubah kehidupan pelarian Syria yang tinggal di kem-kem pelarian berdekatan.

Kenapa? Kilang Roti Ar-Rizq 1.0 tersebut bukan sahaja telah menghasilkan berpuluh ribu tan roti setiap bulan, malah telah menyediakan peluang pekerjaan untuk menanggung kos sara hidup pelarian di Syria.

Yang menariknya adalah, kilang ini menghasilkan 22,000 keping roti setiap hari dan roti-roti tersebut dibungkus dan diagihkan kepada pelarian-pelarian yang memerlukan. Lihatlah betapa banyaknya manfaat daripada wakaf kilang roti yang telah kita usahakan bersama ini.

Perancangan kami di Malaysia for Syria pada tahun ini adalah untuk membina sebuah lagi kilang roti untuk membantu pelarian Syria dari segi penyediaan sumber makanan, peluang pekerjaan serta pembangunan ekonomi di negara mereka sendiri.

Sahabat sekalian, dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim, ayuh usahakan projek Wakaf Kilang Roti Ar-Rizq 2.0 ini. Sebanyak RM600,000 diperlukan bagi menjayakan projek Wakaf Kilang Roti Ar-Rizq 2.0 ini. Pecahan dana adalah seperti berikut:-

 • Wakaf Kilang – RM250,000
 • RM1/ Tajaan Sekeping Roti
 • RM5/ Pek Roti
 • RM200/ Slot Wakaf Kilang Roti
 • Tajaan roti untuk Syria selama setahun – RM350,000

 

Akad Wakaf: “Aku wakafkan sejumlah RM(jumlah sumbangan anda) untuk pembinaan kilang roti agar dapat membantu pelarian Syria yang memerlukan dan memulihkan kembali ekonomi negara mereka.”

*Nota : Resit pelepasan cukai tidak disediakan.


Penilaian & Ulasan Dermawan

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
0
  0
  Infak Anda
  Tiada Infak LagiLihat Semua Kempen