Waqaf Kilang Roti Untuk Syria

RM45,457 of RM313,094 raised
RM
Caj Transaksi Payment Gateway Billplz .
Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: RM200.00

Bantu Sebarkan

Kami amat-amat menghargai tuan puan untuk sebarkan kempen derma ini ke media sosial dibawah. Ianya sedikit sebanyak membantu menjayakan kempen ini. Klik pada mana-mana butang di bawah:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

#KilangRotiUntukSyria - Jangan Biarkan Mereka Berlapar.

Ancaman letupan bom, gas pemedih mata, pembunuhan beramai-ramai secara kejam dan sebagainya telah menyebabkan jumlah pelarian Syria ke negara jiran kini mencecah 5 juta orang. Dimanakah sisi selamat di dunia ini buat pelarian Syria?!

Lebih 2.8 juta pelarian Syria dalam negara kini berada di barat laut Syria termasuk 960,000 orang yang baru datang sejak Disember 2019 akibat serangan di kawasan bebas senjata. Mereka kini hidup bergelandangan di kawasan berhampiran sempadan Syria-Turki khususnya di Dana, Maaret Tamsrin dan Armanaz di Idlib serta Azaz dan Afrin di Aleppo.

Anggaran sebanyak 81% daripada pelarian Syria adalah terdiri daripada wanita dan kanak-kanak. Kebanyakan daripada mereka juga sangat memerlukan keperluan asas terutama makanan. Ya, makanan. Bolehkah anda hidup berlapar tanpa kelengkapan seharian terutama tanpa makanan.

Bayangkan bagaimana agaknya mereka dapat teruskan hidup dengan badan yang lesu kebuluran.

Demi mengurangkan jumlah kematian pelarian Syria yang kebuluran serta membantu mereka meneruskan hidup dalam keadaan yang sihat, kami akan sentiasa memikirkan caranya. Percayalah. InshaaAllah.

Sejurus daripada itu, kempen baharu telah dilancarkan iaitu Pembangunan Kilang Roti untuk Syria yang merupakan satu lagi inisiatif yang dijalankan oleh Malaysia for Syria bagi membantu ekonomi pelarian-pelarian Syria. Pembangunan Kilang Roti untuk Syria ini juga bertujuan dapat membuka peluang pekerjaan kepada pelarian Syria yang menetap di Perkampungan Syrian Al-Hayah yang sedang Malaysia for Syria bangunkan di kawasan Albab, Syria.

Dermawan yang disayangi Allah,
Berikut adalah butiran sumbangan untuk bagi tabung pembangunan KILANG ROTI Syria :

  • RM200 / Slot
  • Sasaran :RM313,094.40
  • Penerima Manfaat : 100 buah keluarga pelarian Syrian yang tinggal di perkampungan Syrian Al Hayah dan yang berdekatan kawasan tersebut.

Jom sama-sama kita menyediakan sebuah Kilang Roti di perkampungan Syrian Al Hayah ini. Berdasarkan hadis :

Maksudnya :” Sesiapa yang melepaskan saudara mukmin daripada kesusahan di dunia maka Allah akan melepaskan kesusahannya pada hari kiamat.”
(Riwayat Muslim & Al-Tirmizi )

Tarikh tutup : 31-1-2021

Silakan klik pada pautan "Donate Now" atau ke akaun Malaysian Life Line for Syria Berhad untuk berkongsi rasa kasih dan simpati kita buat mereka. Bismillah, Semoga Allah Redha.

Malaysian Life Line For Syria Berhad

+ MAYBANK : 5648-1051-3971
+ BANK ISLAM : 1421-0010-0098-82
+ AFFIN BANK : 1050-4003-0883
+ BANK RAKYAT : 1111-5100-1155

Maklumat Perhubungan:
Pejabat Malaysia For Syria : +603-41443441
Unit Pendermaan : +6019-2553441 (Sis Iffah)
Email : donation@malaysia4syria.org

Kami berdoa semoga setiap sen yang anda (dermawan yang budiman) kongsikan akan diterima Allah dan menjadi amal jariah yang berpanjangan, Amin. Sama-sama kita berdoa semoga Allah membuka pintu hati rakyat Malaysia agar sentiasa bermurah hati untuk #BerkongsiRezeki melalui Malaysia for Syria. Amin Ya Rabb.