EN | MS

INFAK


Sekarang

Wakaf Mobile Aid Truck (Trak Agihan Bantuan)

0.0
0.0/5
0 Penilaian
5/5
443 Orang telah infak

Sasaran : RM 402,000 | Terkumpul : RM119,272

30%

Kongsikan :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Pilih Bantuan Kemanusian Syria Anda

Rasulullah Bersabda "Tidak akan berkurang harta dengan sedekah. Dan seorang hamba yang pemaaf pasti akan Allah tambahkan kemuliaan baginya."(HR Muslim)

Sila pilih kempen di bawah untuk mula menderma.

Clear

3 Trak Agihan Bantuan Diperlukan

Kami terfikir satu idea, yang mana petugas kemanusiaan pusing-pusing ke setiap kem pelarian Syria di Turki, Lubnan dan Syria dengan menaiki trak bantuan bergerak atau dengan nama yang telah kami pilih Mobile Aid Truck. Kami teringin nak beli sebuah trak yang akan kita gunakan setiap tahun ketika kami turun bagi melaksanakan misi kemanusiaan buat pelarian Syria. Demi menyampaikan dan menyempurnakan amanah rakyat Malaysia buat pelarian-pelarian Syria yang memerlukan.

Berikut adalah objektif utama trak ini :-

 • Membuat agihan set makanan panas/ set iftar/ kotak makanan/ daging korban ke setiap kem pelarian Syria pada musim Sejuk, Ramadan dan Raya Aidiladha.
 • Klinik bergerak dan servis pemeriksaan kesihatan percuma buat pelarian-pelarian Syria.
 • Kejutan sambutan hari lahir untuk anak-anak yatim pelarian Syria.

Sejurus itu, dana sejumlah RM402,000 diperlukan untuk tiga (4) buah trak bagi membantu kami meneruskan usaha misi bantuan kemanusiaan dan keamanan ini. Sudilah kiranya anda bersama-sama kami berkongsi dan menginfakkan sedikit daripada harta anda untuk kita dapatkan 3 buah lagi Mobile Aid Truck (Trak Bantuan) Malaysia for Syria.

 • RM100 / Slot Mobile Aid Truck
 • Sasaran : RM402,000
 • Sasaran Trak : 4 buah trak

Jom bantu kami realisasikan impian Mobile Aid Truck untuk Syria. Supaya urusan pengagihan bantuan makanan dan bantuan-bantuan lain dapat dilaksanakan dengan lebih cepat, cekap dan adil buat pelarian-pelarian Syria yang memerlukan. Kami sentiasa mendoakan agar setiap sen yang anda (dermawan yang budiman) kongsikan akan diterima Allah dan menjadi amal jariah yang berpanjangan, Amin. 

 

Akad Wakaf: “Aku wakafkan sejumlah RM(jumlah sumbangan anda) untuk menyediakan kenderaan Mobile Aid Truck agar dapat memudahkan urusan agihan bantuan untuk pelarian Syria yang memerlukan.”

*Nota : Resit pelepasan cukai tidak disediakan.


Penilaian & Ulasan Dermawan

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
0
  0
  Infak Anda
  Tiada Infak LagiLihat Semua Kempen