Misi Musim Sejuk Syria 10.0

RM133,362 of RM1 million raised
RM
Caj Transaksi Payment Gateway Billplz .
Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: RM150.00

Bantu Sebarkan

Kami amat-amat menghargai tuan puan untuk sebarkan kempen derma ini ke media sosial dibawah. Ianya sedikit sebanyak membantu menjayakan kempen ini. Klik pada mana-mana butang di bawah:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

MISI MUSIM SEJUK SYRIA 10.0

Keadaan Syria kini dikatakan musnah secara keseluruhan dari pelbagai sudut akibat perang yang terjadi dan direkodkan sebagai negara yang tidak selamat untuk didiami.

Cuaca membunuh serta ancaman kezaliman tanpa henti terhadap pelarian Syria telah menyebabkan jumlah pelarian Syria ke negara jiran kini mencecah lebih 5 juta orang.

Mereka terpaksa hidup dalam keadaan serba tidak cukup, tiada tempat berlindung, perut tak terisi dengan secebis makanan pun, baju nipis dan lusuh.

Telah masuk tahun ke-10 Malaysia for Syria ke 3 buah negara seperti Syria, Lubnan dan Turki bagi mengagihkan bantuan musim sejuk seperti #HotMeal Bersama (makanan panas), Kotak Makanan, Pakaian Musim Sejuk dan Bahan Pemanas  (Kayu Api/ Diesel) kepada pelarian-pelarian Syria dalam menghadapi musim sejuk.

Jika tiada bantuan yang dihulurkan, maka terpaksalah mereka hadapi musim sejuk bersuhu mencecah negatif darjah celsius dan bermula lah detik dimana ramai nyawa-nyawa tidak bersalah teragut dek kesejukan yang membeku.

Ada antara mereka yang terkena serangan jantung dan tidak kurang juga yang kehilangan jari kaki dan tangan akibat ‘frosbite’.

Petugas Malaysia for Syria ketika mengagihkan bantuan tilam dan selimut tebal buat Syria di Lubnan.

 

Kanak-kanak pelarian Syria di Beqa, Lubnan menarik bakul yang berisikan minyak sebagai bahan alat pemanas sumbangan Malaysia for syria.

 

Agihan bantuan kotak makanan ruji untuk Syria di Beqa, Lubnan.

 

Dermawan yang disayangi Allah,
Kami mahu laksanakannya lagi tahun ini. Sudikan diri kalian untuk bersama kami ya? Mereka memerlukan kita agar mereka tidak kehilangan setiap satu ahli keluarga setiap hari. Berikut adalah butiran sumbangan untuk bagi tabung Misi Musim Sejuk untuk Syria 10.0 :

  • Set HotMeal : RM15/ individu
  • Set #HotMeal bersama : RM100/ keluarga
  • Set Pakaian Musim Sejuk : RM150/ individu
  • Set Kotak Makanan : RM150/ keluarga
  • Set Bahan Pemanas (Kayu Api/ Diesel) : RM200/ keluarga
  • Sasaran : RM1,000,000

Tarikh tutup : 08-2-2022

InshaaAllah, semoga rasa simpati yang Allah titipkan dalam hati kita buat mereka yang sangat memerlukan ini sudah tersedia ganjarannya di Syurga kelak. Amin Ya Rabb.


Dalam sebuah hadis yang diriwayatkan daripada Abu Hurairah R.A, bahawa Rasulullah SAW telah bersabda:

Maksudnya: “Apabila mati seorang manusia, terputuslah daripadanya amalannya kecuali tiga perkara: Sedekah jariah atau ilmu yang dimanfaatkan dengannya atau anak yang soleh yang mendoakan baginya.”
( Riwayat Muslim  al-Nasa’i,  al-Tirmizi dan Abu Daud )


Silakan klik pada pautan "Donate Now" atau salurkan sumbangan anda terus ke akaun Malaysian Life Line for Syria Berhad untuk berkongsi rasa kasih dan simpati kita buat mereka. Bismillah, Semoga Allah Redha.

🇲🇾 MAYBANK : 5648-1051-3971
🇲🇾 BANK ISLAM : 1421-0010-0098-82
🇲🇾 BANK RAKYAT : 1111-5100-1155
Ref: Musim Sejuk


Maklumat Perhubungan:
Pejabat Malaysia For Syria : +603-41443441
Unit Pendermaan : +6019-2553441
Email : donation@malaysia4syria.org


*Nota: Resit pelepasan cukai tidak disediakan.


Tuan puan boleh tinggalkan mesej dibawah...