EN | MS

INFAK


Sekarang

Wakaf Telaga As Salam Syria

0.0
0.0/5
0 Penilaian
5/5
7867 Orang telah infak

Sasaran : RM 1,000,000 | Terkumpul : RM870,246

87%

Kongsikan :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Pilih Bantuan Kemanusian Syria Anda

Rasulullah Bersabda "Tidak akan berkurang harta dengan sedekah. Dan seorang hamba yang pemaaf pasti akan Allah tambahkan kemuliaan baginya."(HR Muslim)

Sila pilih kempen di bawah untuk mula menderma.

Clear

Kemusnahan infrastruktur air akibat perang di Syria menggerakkan hati kami di Malaysia For Syria (MFS) untuk membangunkan projek Telaga As Salam 4.0. Projek telaga air ini bakal dibina di utara Syria iaitu daerah Aleppo yang bakal memanfaatkan lebih 1,000 buah keluarga pelarian Syria.

Air sangat penting dalam kehidupan seharian setiap manusia. Boleh bayangkan kehidupan seharian kita tanpa air? Susah bukan? Banyak kegunaan dan kepentingan air yang pelarian-pelarian Syria belum dapat kerana mereka tidak mempunyai sumber bekalan air bersih untuk meneruskan kelangsungan hidup seperti biasa.

Urusan aktiviti seharian termasuk kelancaran amal ibadah mereka juga tidak dapat dilakukan dengan sempurna tanpa bekalan air yang bersih. Oleh sebab itu, telaga air bersih ini tersangat penting buat pelarian-pelarian Syria.

12 buah telaga air bersih lagi bakal kita bina di Syria kerana mereka disana benar-benar terdesak memerlukannya. Tolong kami untuk bantu memudahkan urusan seharian mereka di Syria.

Justeru, kami di MFS menyeru kepada para dermawan Malaysia yang prihatin dan baik hati agar menyokong pembinaan telaga air ini sebagai tanda rasa peduli dan ehsan anda bagi membantu saudara-saudara Syria kita.

  • Wakaf Telaga As Salam/ Slot RM100
  • Penerima manfaat: Pelarian Syria 
  • Sasaran : RM1,000,000

Saad bin Ubadah bertanya kepada Rasulullah SAW;

“Wahai Rasulullah, sedekah apa yang paling utama?” Beliau menjawab, “Memberi air (sedekah air).”

(HR Abu Daud)

 

Akad Wakaf: “Aku wakafkan sejumlah RM(jumlah sumbangan anda) untuk pembinaan telaga air bersih agar dapat memudahkan urusan seharian pelarian Syria yang memerlukan.”

*Nota : Resit pelepasan cukai tidak disediakan.


Penilaian & Ulasan Dermawan

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
0
    0
    Infak Anda
    Tiada Infak LagiLihat Semua Kempen